DatoTidOprettelse:
21-06-2017 kl. 08:30
Titel:
I Holstebro udvides Nørreport Centret og der etableres ny arkade i Nørregade
Kort beskrivelse:
Et enigt byråd satser nu på en ny og ambitiøs udvikling af handelslivet i Holstebro med en magnet inden for detailhandel, så Holstebro kan bevare sin position som et handelsmekka. 
Indhold Spalte Venstre:

Byrådet traf tirsdag beslutning om den retning handelslivet i Holstebro skal udvikles i. Det har været en vanskelig beslutning, for der har været hård konkurrence blandt interessante projektforslag.


To forskellige og markante oplæg dannede grundlag for den endelige beslutning om at satse på en udvikling og markant udvidelse af Nørreport Centret og et løft til den sydlige del af Nørregade ud mod Enghaven.


- Vi står med et unikt forslag om udviklingen af to centrale dele af vores meget attraktive handelsby. Det er et enigt byråd, der står bag beslutningen, og det kommer til at give genlyd, når vi inden for en overskuelig fremtid kan se Nørreport Centrets udvidelse, og der bliver etableret en arkade mellem en del af Nørregade og ud til Enghavens p-plads med plads til specialbutikker, detailhandel og cafeer, siger borgmester H.C. Østerby.


Det er Dades og Braaten+Pedersen, der indgår et nyt samarbejde og står bag udvidelsen af Nørreport Centret. Perspektiverne for Nørreport Centret er, at det kommer til at indeholde et service- og butiksmix, som tager højde for de krav, som fremtidens kunder stiller.


Nørreport Centret ønsker en ny og stærk forbindelseslinje til Nørregade, som kan integrere center og by.


Den langsigtede vision for Nørreport er at udvide til ca. 24.000 m2. Den første fase rummer renovering og udvidelse med 4-5.000 m2, som giver plads til nye butikker. Der kommer en 5-sals biograf og mere end 10 nye udvalgsvarebutikker og restauranter. Udvidelsen skal ske hen over parkeringsarealet bag Nørreport Centret og Nørregade.


Fra lokalcenter til regionalt knudepunkt

Ideen med udvidelsen af Nørreport Centret er at skabe bedre forhold for kunder og butikker og ikke mindst styrke den kommercielle forretning og integration med byen.

- Vi ønsker, at Nørreport Centret skal være regionens førende center. Med samarbejdet med Braaten+Pedersen får vi muligheden for at lave en gennemgribende udvikling for centeret. Med centrets videreudvikling vil Holstebro stå styrket i konkurrencen udefra, siger Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør for Dades.

Med planerne for Nørreports udvikling kan Holstebro fastholde sin dominerende position som et kraftcenter inden for handel.


- Det er byrådets opfattelse, at Dades har alle muligheder for at realisere visionerne, fordi investeringsselskabet dels ejer den bygningskapacitet, der skal inddrages, dels har den fornødne kapital, der er hele forudsætningen for udviklingsplanerne. Det at projekterne kan realiseres inden for en forholdsvis kort årrække spiller også en betydelig rolle, siger H.C. Østerby.


Arkade løfter Nørregade

Nørregade 12 og 14; bygningerne omkring Fætter BR, kommer til at indgå i den arkade, som får indgang fra Nørregade og som vil fortsætte ud mod Enghaven. Her bliver det specialbutikker, detailhandel og restauranter/cafeer, som kommer til at tegne konturerne i arkaden. Det er Mogens Pedersen fra Braaten+Pedersen, der er ophavsmand til tankerne bag arkaden.


Det videre forløb for både Nørreport Centret og arkaden består nu i, at der skal udvikles detaljerede projektplaner, inden det egentlige arbejde med at udforme lokalplan kan gå i gang.


Afsender

Holstebro Kommune


Kontaktinformation

Holstebro Kommune:

H.C. Østerby (A), borgmester, mobil 2144 0150

Jens Kr. Hedegaard (V), mobil 4027 1139

Karsten Filsø (F), mobil 5183 8234

Torben Gudiksen (R), mobil 2585 2403

Søren Olesen (O), mobil 2533 9354


Dades:

Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør, Dades, mobil 4020 6000


Braaten+Pedersen:

Mogens Pedersen, adm. direktør, Braaten+Pedersen, mobil 2753 5051


Indhold Spalte Højre:
Holstebro_interiør3_800x640

Holstebro_interiør_800x640

Holstebro-800x640

Tilbage til alle nyheder

Vores samarbejde med braaten+petersen Cum socis natoque 

VORES SAMARBEJDE MED BRAATEN+PETERSEN CUM SOCIS NATOQUE penatibuset


VORES SAMARBEJDE MED BRAATEN+PETERSEN CUM SOCIS NATOQUE penatibuset

COPYRIGHT 2016 BRAATEN+PEDERSEN